AYURVEDISKA BEHANDLINGAR


Speciella datum

00

00

25

13

 

Minska på stressen


Avslappnande behandlingar


För att återfå din energiTa en titt i min Webbshop

Tips! Ayu 1 Chyavanprash och Ayu 77 Shilajit, för ett starkare immunförsvar


 

Öppet Hus och Konstutställning lördagen 8 augusti och 26 sept 
kl.10-16


Varmt välkommen!

Ayurvediska behandlingar - en skönare återhämtning är svår att finna

En ayurvedisk massage gör inte ont utan är djupt avslappnande med sköna behagliga svepande rörelser och ekologisk varm olja där olika välgörande örter, speciellt anpassade för dig kan kokas in vid behov.


Du kan släppa tankar på allt annat omkring dig och genom att följa med i rörelserna (om du orkar hålla dig vaken) nå ett slags meditativt tillstånd och djup skön avslappning som din kropp så väl behöver för att återhämta sig.


Ayurvedisk massage fokuserar på att lösa upp spänningar i kroppen, frigöra toxiner samt främja djup avslappning. På så sätt stöttas kroppens egen förmåga till läkning och vitalitet. Massagen påverkar både kropp och sinne och är  välgörande, stärkande.

   


Behandlingen återfuktar huden, blodcirkulationen ökar och muskler mjukas upp och spänningar släpper. Vid upprepad behandling avhjälps stela leder, rygg- och sömnproblem. Långa cirkulära rörelser underlättar energiflödet i hela kroppen på ett njutningsfullt sätt


I grunden används sesamolja. Sesamoljan har en rad positiva effekter på huden men även i kroppen, den går  in i kroppen och smörjer även invärtes.


Effektiv mot inre mental stress

Huden är kroppens största sinnesorgan och genom att tillföra positiva impulser kan hela vår organism stärkas.

De olika behandlingarna har specifika rörelser och scheman som upprepas under behandlingen. Du kommer till slut släppa kontrollen och sinnet för du helt enkelt inte orkar hålla reda på varje rörelse. Det är meningen, och gör behandlingen särskild effektiv för återhämtning och mental stress (framförallt behandlingar som Abhyanga och Vishesh men också Marma).


Ayurveda


Ayurveda är en flera tusen år gammal metod för hälsa och välbefinnande och kan enkelt översättas till “kunskap om livet”. Med rötter i Indien är ayurveda en holistisk vetenskap som ser till både kropp, sinne och själ.

Principen för ayurveda kan sammanfattas med orden “Förebyggande är bättre än bot”. Fokus ligger på att genom en sund livsstil med goda rutiner, diet och utrensning stärka sin hälsa så att sjukdomstillstånd inte uppstårEn utvärtes behandling anses i Ayurveda vara lika effektiv som en invärtes behandling.


Behandlingen görs i tystnad eftersom syftet är att skapa lugn och ro och stilla den mentala aktiviteten. I vilan efter behandlingen startar läkandet och kroppen självreparerande mekanismer aktiveras.


Under några av behandlingarna får du även jobba lite med din andning för att bättre nå ett avslappnat tillstånd och för att tillgodogöra dig behandlingen bra.


Alla nedanstående behandlingar avslutas med 10 min. vila som tillkommer till utsatt behandlingstid.

Denna vila är viktig då mycket av återhämtningen i kroppen sker under vilan.


OBS! Viktigt att tänka på när du bokat en behandling är att du efteråt ej är uppbokad på något annat. Så att du genom att gå hem kan ta det lugnt efter behandlingen kan tillgodogöra dig den till fullo. Grundspännings-nivå:n i kroppen sänks ganska rejält efter en exempelvis Abhyanga eller Vishesh. Och tempot  som vi omger oss med, vet vi alla är högt. Så låt kroppen vila i lugn hemmamiljö efter behandling.


BEHANDLINGAR


   

ABHYANGA MASSAGE

100 min 995 kr

Ny kund! PROVA PÅ PRIS: 895 :- för 100 min.

Köp 3 behandlingar , betala 2600  :-


LÄTT,TRYCK,AVSLAPPNANDE,

BRA FÖR ÅTERHÄMTNING  FRÅN  EN STRESSIG VARDAG, LÖSER OCKSÅ UPP DJUPT LIGGANDE SPÄNNINGAR I KROPPEN

Helkroppsmassage med varm specialpreparerad olja för din dosha-typ. Massagen ges med ett ganska lätt tryck, svepande rörelser över hela kroppen och är mycket avstressande. Systematiskt masseras hela kroppen med långa, lugna, svepande rörelser. Ingår gör även hand-, fot-, ansikte- och huvudmassage.

Behandlingen stärker nervsystem, ökar cirkulationen och skapar djup avslappning i kropp och sinne.


100 min. rekomenderas för bästa effekt.
VISHESH MASSAGE


 

100 min 995 kr

Ny kund! PROVA-PÅ PRIS: 895 :- för 100 min

Köp 3 behandlingar , betala 2600 :- 


LÄTT-LITE KRAFTIGARE TRYCK, AVSLAPPNANDE, ENERGI-GIVANDE

 

 

Helkroppsmassage med specialprepararerad varm olja.

En lite kraftigare massage där trycket ökas lite jämfört med Abhyanga. Terapeuten lägger lite mer tryck bakom de svepande rörelserna för att öka muskelstimuleringen. Massagen har abhyangans effekter men kan också lösa djupare liggande spänningar. En underbar helkroppsmassage där även hand-, fot-, huvud- och ansikte ingår.

   

 


Även här är rörelserna svepande och har ett systematiskt schema som gör att du släpper tankarna och kommer ner i djup avslappning. Vishesh:en ger dig lite mer energi och utrensning än abhyangan då trycket är något ökat och rörelserna ökar din blodcirkulation.


 

 


Helande massage  (Ny behandling) 90 min

90 min - 895 kr

Här använder jag alla mina kunskaper och ger dig en intutiv bra behandling. Jag använder en mix av mina kunskaper och olika Ayurvediska oljor och tillbehör som jag lärt mig under åren. 
GARSHAN - TORRMASSAGE SAMT UTRENSANDE SLIM-OLJA


 

100 min     940 kr


FÖR RENING AV LYMFA, ÖKAD FÖRBRÄNNING & MINSKA CELLULITER, FINARE HUD

Helkroppsmassage med sidenvantar,  perfekt för att öka förbränningen i kroppen. Renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden, stärker matsmältningen, ämnesomsättning, cirkulation samt motverkar celluliter och trötthet. Efter torrmassage smörjs kroppen in i "slim"olja som får ligga på 10-15 min. denna ökar blodcirkulationen kraftigt och rensar ut slagg och orenheter. Behandlingen avslutas med aktiverande slim- lotion eller dränerande kroppskräm.

(då SLIM-oljan är ganska kraftig rekomenderas att göra upprepade behandlingar så kroppen får vänja sig vid oljan, se också Detox-behandlingen med lerinpackning i värmetält som kan vara ett tips att börja med.)SHIROABYANGA - HUVUDMASSAGE inkl. NACKE, AXLAR, ARMAR & HÄNDER


45 min 495 kr


HUVUDMASSAGE ( kan ges i kombination med annan behandling eller separat)

Huvudmassage, nacke, ansiktet, axlar Är en behandling av huvud, ansikte, nacke, axlar, armar & händer.. Massagen ges med eller utan varm olja och löser upp stress, ger ökat lugn och mental klarhet. Stress och spänningar sätter sig ofta som värk i huvud, nacke, axlar och skuldror. Massagen stimulerar cirkulation och flöden i huvudet samt lugnar ner tänkandet och sinnet. Ges separat eller i kombination med annan behandling.


MARMA BEHANDLING


75 min 695 kr


FANTASTISK SKÖN BEHANLING; SUBTIL, LÄTT BERÖRING, STIMULERING och BALANSERING AV KROPPEN

BRA  VID UTBRÄNDHET , STRESS , NÄR DU BEHÖVER ÅTERHÄMTNING PRANA=LIVSKRAFT

Behandlingen börjar med att du får varm olja över hela kroppen. Sedan påbörjas marma -behandlingen.

Aktivering av marmapunkter med hjälp av mycket lätt beröring, speciell utvalda eteriska oljor och uppmärksamhet stimuleras och renas kroppens marmapunkter. Marma är punkter där kropp och sinnet som livligast kommunicerar och punkter som står i relation till även andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig i dessa punkter. Behandlingen ger snabbt en djup vila för kund och terapeut. Behandlingen avslutas med att terapeuten låter sina händer vila på kroppens tre ”Mahamarmapunkter” mage, hjärta och huvud.


Marma kan även vävas in i annan ayurvedisk massagebehandling.  (Se kombinationsbehandlingar)


NYHET!! AYURVEDISK MASSAGE, KOMBINATION

   

 


Abhyanga + Marma, 90min     1025 kr

Abhyanga + Swedana, 110 min 1075 kr

Garshan + Abhyanga, 90 min 1025 kr

Hälsorådgivning + 90 min behandling 1650 krDETOX-UTRENSANDE KROPPSBEHANDLING (TORRMASSAGE + OLJA) SAMT

LERINPACKNING I VÄRMETÄLT


150 min

1:a tillfället: 1395 kr    (kortare samtal /rådgivning samt  om du

vill kollar jag även pulsen, du får individuella tips/ köksråd samt ev. örtråd för rening/utrensning balansering av din kropp.

Efter 1:a  tillfället finns möjlighet att boka 3 behandlingar x 1295:- annars ordinare pris 1395 kr/tillfälle.


 

Först får du en torrmassage (se Garshan behandling).

Därefter smörjs kroppen in med utrensande och välgörande oljor.

Efter oljan läggs en  lera från Lakshmi, med bl.a. salter från döda havet & havsalger över hela kroppen.

Sedan värmebehandlas kroppen med vattenånga i ett Swedana-tält 10-20 min., huvudet är utanför tältet och terapeuten finns hela tiden närvarande.

Värme har en viktig terapeutisk funktion för att  balansera och rena kroppen. Värmen gör att toxiner och gifter lättare borttransporteras, mängder av vatten och slagg lämnar kroppen . Huden blir fastare och är bra vid celluiter, apelsinhud.

Efter värmebehandling, rengörs du med varma fuktiga och torra handdukar. Sedan får du efterbehandlande specialolja och lotion över kroppen.

En riktigt bra och utrensande behandling!   Goda resultat och feedback från  klienter som provat den!
SWEDANA-BEHANDLING endast värmebehandling och efterbehandling


Behandlingstid: 35 min  395 kr


VÄRMEBEHANDLING. Renar  med vattenånga ut gifte/toxiner i kroppen. Balanserande och värmande in djupt in i kroppen. Rekommenderas separat eller efter en  massagebehandling då toxiner som lösts upp under massagen lättare förs ut ur kroppen.

(Denna behandling är perfekt att lägga till efter en oljemassage som ex. Abhyanga el. Vishesh el. tas separat, om du vill utföra oljemassage hemma och bara få värmebehandlingen).LEDVÄRK - REUMATISK VÄRK , OLJEMASSAGE, VÄLGÖRANDE LEROR SAMT VÄRMEBEHANDLING   I  SWEDANA-TÄLT


150  min

1:a tillfället: 1395 kr    (kortare samtal /rådgivning samt  om du  vill kollar jag även pulsen, du får individuella

tips/ köksråd samt ev. örtråd för rening/utrensning balansering av din kropp.

Efter 1:a  tillfället finns möjlighet att boka 3 behandlingar x 1295:- annars ordinare pris 1395 kr/tillfälle.


Först får du skön behaglig oljemassage med varm specialolja för leder och värk.

Sedan läggs en lera över kroppen också anpassad till dina besvär.

Du ligger sedan i Swedana-tältet med huvudet utanför i 15-20 min.

Värme har en viktig terapeutisk funktion för att balansera och rena kroppen. Värmen gör att toxiner och gifter

lättare borttransporteras, vatten & slagg  lämnar kroppen.

Efter värmebehandling, rengörs du med varma fuktiga och torra rena handdukar. Sedan får du efterbehandlande lotion  över kroppen.

Produkterna som används är ekologiska och rka på välgörande örter!


En fantastisk  behandling för  en värkande kropp. Goda  ayurvediska råd ges .
.

 

SHIRODHARA


Behandlingstid: 80 min 895 kr


OLJA PÅ PANNAN, LUGNAR NERVSYSTEMET, GER MENTAL KLARHET

Olja på pannan. En ström av olja rinner över pannan och skalpen. Det är en lugnande och avstressande behandling där spänningar och huvudvärk kan lösas upp och hela nervsystemet får lugn och ro. Ger mental klarhet och ro till sinnet. Kan ges separat men även efter annan behandling. Behandlingen inleds med avslappnande lätt huvud, nacke, hand och ansiktsmassage. 

   

SHIRODHARA & Kati Chikitsa LIGGER EJ MED I BOKA DIREKT

Maila eller ring mig om du vill boka någon av dessa behandlingar.

Tel.nr: 0731-519 885


KATI CHIKITSA


Behandlingstid: 60 min 695 kr

vid bokning av 3 tillfällen: 1650 kr


BALSAM FÖR STELA AXLAR OCH RYGG, ÖRTBEHANDLING MED VÄRME

Ryggbehandling, axlar, nacke, skuldror. Traditionell ayurvedisk ryggbehandling bestående av värmebehandling, lätt oljemassage och massage med örtknyten. Behandlingen avslutas med att terapeuten masserar ryggen med varma tygbollar fyllda med örter och oljor.  Behandlingen är som balsam för stela ryggar och axlar.


ÖVRIGA BEHANDLINGAR

SE UNDER FLIK ÖVRIGA BEHANDLINGAR I START MENYN.

 

  


t