AYURVEDISKA BEHANDLINGAR

 

Speciella datum

00

Jag kommer till hösten att flytta verksamheten till vackra naturnära Vikbolandet ca 20 min. från Norrköping.

 

22 oktober finns Ayurveda-Center

på ny adress: Lilla Tväggestad 2, 610 31

Vikbolandet . (Fram tills dess i Norrköping)

00

 

 

 

00

 

 

 

Begränsat med tider i höst!

 

Boka din behandling nu.

PRESENTKORT

 

Vill du ge bort ett presentkort på en skön behandling så kan du köpa presentkort direkt via boka direkt ( se ovan rosa knapp) eller så kan jag

skicka hem ett presentkor till dig.

Kontakta mig då först på mail: louise.sixtensson@gmail.com el. sms: 0731-519 885 samt Betala in valfritt belopp

till BG: 151-1229 el. swish

så kommer det per post hem till dig. OBS! Glöm ej att ange din adress /uppgifter i mailet/sms:et. Tack på förhand! Louise

Ayurvediska behandlingar - en skönare återhämtning är svår att finna

En ayurvedisk massage gör inte ont utan är djupt avslappnande med sköna behagliga svepande rörelser och ekologisk varm olja där olika välgörande örter, speciellt anpassade för dig kan kokas in vid behov.

 

Du kan släppa tankar på allt annat omkring dig och genom att följa med i rörelserna (om du orkar hålla dig vaken) nå ett slags meditativt tillstånd och djup skön avslappning som din kropp så väl behöver för att återhämta sig.

 

Ayurvedisk massage fokuserar på att lösa upp spänningar i kroppen, frigöra toxiner samt främja djup avslappning. På så sätt stöttas kroppens egen förmåga till läkning och vitalitet. Massagen påverkar både kropp och sinne och är välgörande, stärkande.

 

Behandlingen återfuktar huden, blodcirkulationen ökar och muskler mjukas upp och spänningar släpper. Vid upprepad behandling avhjälps stela leder, rygg- och sömnproblem. Långa cirkulära rörelser underlättar energiflödet i hela kroppen på ett njutningsfullt sätt

 

I grunden används sesamolja. Sesamoljan har en rad positiva effekter på huden men även i kroppen, den går in i kroppen och smörjer även invärtes.

 

Effektiv mot inre mental stress

Huden är kroppens största sinnesorgan och genom att tillföra positiva impulser kan hela vår organism stärkas.

De olika behandlingarna har specifika rörelser och scheman som upprepas under behandlingen. Du kommer till slut släppa kontrollen och sinnet för du helt enkelt inte orkar hålla reda på varje rörelse. Det är meningen, och gör behandlingen särskild effektiv för återhämtning och mental stress (framförallt behandlingar som Abhyanga och Vishesh men också Marma).

 

Ayurveda

 

Ayurveda är en flera tusen år gammal metod för hälsa och välbefinnande och kan enkelt översättas till “kunskap om livet”. Med rötter i Indien är ayurveda en holistisk vetenskap som ser till både kropp, sinne och själ.

Principen för ayurveda kan sammanfattas med orden “Förebyggande är bättre än bot”. Fokus ligger på att genom en sund livsstil med goda rutiner, diet och utrensning stärka sin hälsa så att sjukdomstillstånd inte uppstår

 

 

En utvärtes behandling anses i Ayurveda vara lika effektiv som en invärtes behandling.

 

Behandlingen görs i tystnad eftersom syftet är att skapa lugn och ro och stilla den mentala aktiviteten. I vilan efter behandlingen startar läkandet och kroppen självreparerande mekanismer aktiveras.

 

Under några av behandlingarna får du även jobba lite med din andning för att bättre nå ett avslappnat tillstånd och för att tillgodogöra dig behandlingen bra.

 

Alla nedanstående behandlingar avslutas med 10 min. vila som tillkommer till utsatt behandlingstid.

Denna vila är viktig då mycket av återhämtningen i kroppen sker under vilan.

 

OBS! Viktigt att tänka på när du bokat en behandling är att du efteråt ej är uppbokad på något annat. Så att du genom att gå hem kan ta det lugnt efter behandlingen kan tillgodogöra dig den till fullo. Grundspännings-nivå:n i kroppen sänks ganska rejält efter en exempelvis Abhyanga eller Vishesh. Och tempot som vi omger oss med, vet vi alla är högt. Så låt kroppen vila i lugn hemmamiljö efter behandling.

 

BEHANDLINGAR

 

OBS! En liten prishöjning har gjorts 1/1-18

Pris gäller för bokade/köpta behandlingar efter 1/1-18.

 

ABHYANGA MASSAGE

100 min 995 kr

Ny kund! PROVA PÅ PRIS: 895 :- för 100 min.

Köp 3 behandlingar , betala 2600 :-

 

LÄTT,TRYCK,AVSLAPPNANDE,

BRA FÖR ÅTERHÄMTNING FRÅN EN STRESSIG VARDAG, LÖSER OCKSÅ UPP DJUPT LIGGANDE SPÄNNINGAR I KROPPEN

Helkroppsmassage med varm specialpreparerad olja för din dosha-typ. Massagen ges med ett ganska lätt tryck, svepande rörelser över hela kroppen och är mycket avstressande. Systematiskt masseras hela kroppen med långa, lugna, svepande rörelser. Ingår gör även hand-, fot-, ansikte- och huvudmassage.

Behandlingen stärker nervsystem, ökar cirkulationen och skapar djup avslappning i kropp och sinne.

 

100 min. rekomenderas för bästa effekt.

 

 

 

VISHESH MASSAGE

 

100 min 995 kr

Ny kund! PROVA-PÅ PRIS: 895 :- för 100 min

Köp 3 behandlingar , betala 2600 :-

 

LÄTT-LITE KRAFTIGARE TRYCK, AVSLAPPNANDE, ENERGI-GIVANDE

Helkroppsmassage med specialprepararerad varm olja.

En lite kraftigare massage där trycket ökas lite jämfört med Abhyanga. Terapeuten lägger lite mer tryck bakom de svepande rörelserna för att öka muskelstimuleringen. Massagen har abhyangans effekter men kan också lösa djupare liggande spänningar. En underbar helkroppsmassage där även hand-, fot-, huvud- och ansikte ingår.

 

Även här är rörelserna svepande och har ett systematiskt schema som gör att du släpper tankarna och kommer ner i djup avslappning. Vishesh:en ger dig lite mer energi och utrensning än abhyangan då trycket är något ökat och rörelserna ökar din blodcirkulation.

 

 

 

GARSHAN - TORRMASSAGE SAMT UTRENSANDE SLIM-OLJA

 

100 min 940 kr

 

FÖR RENING AV LYMFA, ÖKAD FÖRBRÄNNING & MINSKA CELLULITER, FINARE HUD

Helkroppsmassage med sidenvantar, perfekt för att öka förbränningen i kroppen. Renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden, stärker matsmältningen, ämnesomsättning, cirkulation samt motverkar celluliter och trötthet. Efter torrmassage smörjs kroppen in i "slim"olja som får ligga på 10-15 min. denna ökar blodcirkulationen kraftigt och rensar ut slagg och orenheter. Behandlingen avslutas med aktiverande slim- lotion eller dränerande kroppskräm.

(då SLIM-oljan är ganska kraftig rekomenderas att göra upprepade behandlingar så kroppen får vänja sig vid oljan, se också Detox-behandlingen med lerinpackning i värmetält som kan vara ett tips att börja med.)

 

 

SHIROABYANGA - HUVUDMASSAGE inkl. NACKE, AXLAR, ARMAR & HÄNDER

 

45 min 495 kr

 

HUVUDMASSAGE ( kan ges i kombination med annan behandling eller separat)

Huvudmassage, nacke, ansiktet, axlar Är en behandling av huvud, ansikte, nacke, axlar, armar & händer.. Massagen ges med eller utan varm olja och löser upp stress, ger ökat lugn och mental klarhet. Stress och spänningar sätter sig ofta som värk i huvud, nacke, axlar och skuldror. Massagen stimulerar cirkulation och flöden i huvudet samt lugnar ner tänkandet och sinnet. Ges separat eller i kombination med annan behandling.

 

 

 

 

 

MARMA BEHANDLING

 

75 min 695 kr

 

FANTASTISK SKÖN BEHANLING; SUBTIL, LÄTT BERÖRING, STIMULERING och BALANSERING AV KROPPEN

BRA VID UTBRÄNDHET , STRESS , NÄR DU BEHÖVER ÅTERHÄMTNING PRANA=LIVSKRAFT

Behandlingen börjar med att du får varm olja över hela kroppen. Sedan påbörjas marma -behandlingen.

Aktivering av marmapunkter med hjälp av mycket lätt beröring, speciell utvalda eteriska oljor och uppmärksamhet stimuleras och renas kroppens marmapunkter. Marma är punkter där kropp och sinnet som livligast kommunicerar och punkter som står i relation till även andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig i dessa punkter. Behandlingen ger snabbt en djup vila för kund och terapeut. Behandlingen avslutas med att terapeuten låter sina händer vila på kroppens tre ”Mahamarmapunkter” mage, hjärta och huvud.

 

Marma kan även vävas in i annan ayurvedisk massagebehandling. (Se kombinationsbehandlingar)

 

NYHET!! AYURVEDISK MASSAGE, KOMBINATION

 

Abhyanga + Marma, 90min 1025 kr

Abhyanga + Swedana, 110 min 1075 kr

Garshan + Abhyanga, 90 min 1025 kr

Hälsorådgivning + 90 min behandling 1650 kr

 

 

DETOX-UTRENSANDE KROPPSBEHANDLING (TORRMASSAGE + OLJA) SAMT

LERINPACKNING I VÄRMETÄLT

 

150 min

1:a tillfället: 1395 kr (kortare samtal /rådgivning samt om du

vill kollar jag även pulsen, du får individuella tips/ köksråd samt ev. örtråd för rening/utrensning balansering av din kropp.

Efter 1:a tillfället finns möjlighet att boka 3 behandlingar x 1295:- annars ordinare pris 1395 kr/tillfälle.

 

Först får du en torrmassage (se Garshan behandling).

Därefter smörjs kroppen in med utrensande och välgörande oljor.

Efter oljan läggs en lera från Lakshmi, med bl.a. salter från döda havet & havsalger över hela kroppen.

Sedan värmebehandlas kroppen med vattenånga i ett Swedana-tält 10-20 min., huvudet är utanför tältet och terapeuten finns hela tiden närvarande.

Värme har en viktig terapeutisk funktion för att balansera och rena kroppen. Värmen gör att toxiner och gifter lättare borttransporteras, mängder av vatten och slagg lämnar kroppen . Huden blir fastare och är bra vid celluiter, apelsinhud.

Efter värmebehandling, rengörs du med varma fuktiga och torra handdukar. Sedan får du efterbehandlande specialolja och lotion över kroppen.

En riktigt bra och utrensande behandling! Goda resultat och feedback från klienter som provat den!

 

 

 

SWEDANA-BEHANDLING endast värmebehandling och efterbehandling

 

Behandlingstid: 35 min 395 kr

 

VÄRMEBEHANDLING. Renar med vattenånga ut gifte/toxiner i kroppen. Balanserande och värmande in djupt in i kroppen. Rekommenderas separat eller efter en massagebehandling då toxiner som lösts upp under massagen lättare förs ut ur kroppen.

(Denna behandling är perfekt att lägga till efter en oljemassage som ex. Abhyanga el. Vishesh el. tas separat, om du vill utföra oljemassage hemma och bara få värmebehandlingen).

 

 

LEDVÄRK - REUMATISK VÄRK , OLJEMASSAGE, VÄLGÖRANDE LEROR SAMT VÄRMEBEHANDLING I SWEDANA-TÄLT

 

150 min

1:a tillfället: 1395 kr (kortare samtal /rådgivning samt om du vill kollar jag även pulsen, du får individuella

tips/ köksråd samt ev. örtråd för rening/utrensning balansering av din kropp.

Efter 1:a tillfället finns möjlighet att boka 3 behandlingar x 1295:- annars ordinare pris 1395 kr/tillfälle.

 

Först får du skön behaglig oljemassage med varm specialolja för leder och värk.

Sedan läggs en lera över kroppen också anpassad till dina besvär.

Du ligger sedan i Swedana-tältet med huvudet utanför i 15-20 min.

Värme har en viktig terapeutisk funktion för att balansera och rena kroppen. Värmen gör att toxiner och gifter

lättare borttransporteras, vatten & slagg lämnar kroppen.

Efter värmebehandling, rengörs du med varma fuktiga och torra rena handdukar. Sedan får du efterbehandlande lotion över kroppen.

Produkterna som används är ekologiska och rka på välgörande örter!

 

En fantastisk behandling för en värkande kropp. Goda ayurvediska råd ges .

 

 

 

.

SHIRODHARA

 

Behandlingstid: 80 min 895 kr

 

OLJA PÅ PANNAN, LUGNAR NERVSYSTEMET, GER MENTAL KLARHET

Olja på pannan. En ström av olja rinner över pannan och skalpen. Det är en lugnande och avstressande behandling där spänningar och huvudvärk kan lösas upp och hela nervsystemet får lugn och ro. Ger mental klarhet och ro till sinnet. Kan ges separat men även efter annan behandling. Behandlingen inleds med avslappnande lätt huvud, nacke, hand och ansiktsmassage.

 

 

SHIRODHARA & Kati Chikitsa LIGGER EJ MED I BOKA DIREKT

Maila eller ring mig om du vill boka någon av dessa behandlingar.

Tel.nr: 0731-519 885

 

KATI CHIKITSA

 

Behandlingstid: 60 min 695 kr

vid bokning av 3 tillfällen: 1650 kr

 

BALSAM FÖR STELA AXLAR OCH RYGG, ÖRTBEHANDLING MED VÄRME

Ryggbehandling, axlar, nacke, skuldror. Traditionell ayurvedisk ryggbehandling bestående av värmebehandling, lätt oljemassage och massage med örtknyten. Behandlingen avslutas med att terapeuten masserar ryggen med varma tygbollar fyllda med örter och oljor. Behandlingen är som balsam för stela ryggar och axlar.

 

ÖVRIGA BEHANDLINGAR

SE UNDER FLIK ÖVRIGA BEHANDLINGAR I START MENYN.

 

 

Lev som du själv önskar.

 

Skapa ditt liv med attraktionslagen -

nytt datum kommer snart!

 

t